Hrvatski savez zadruga

Održana godišnja skupština Zajednice braniteljskih zadruga Dalmacije PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 04 Lipanj 2010 00:00
TRANSLATE
Održana godišnja skupština Zajednice braniteljskih zadruga Dalmacije
Održana godišnja skupština Zajednice braniteljskih zadruga Dalmacije

U Biogradu, 04.06.2010. godine u velikoj kongresnoj dvorani hotela Ilirija održana je godišnja skupština Zajednice braniteljskih zadruga Dalmacije. Prisutne predstavnike zadruga, goste i uzvanike, tijekom svog uvodnog izlaganja, pozdravio je predsjednik ZBZD g. Mijo Vukušić.

Skupstina_ZBZD_1
Skupstina_ZBZD_2
festival_spojimo_zeleno_i_plavo_1
festival_spojimo_zeleno_i_plavo_2
predaja_sadnica_buhaca

Od gostiju koji su se odazvali pozivu, bili su prisutni: ravnateljica Uprave za hrvatske branitelje u MOBMS-u gđa. Nevenka Benić, ravnateljica Uprave za sigurnost hrane u MPRRR-a dr.sc. Jelena Đugum, predsjednica Hrvatskog saveza zadruga gđa. Vedrana Stecca, predstavnik Zadružnog saveza Dalmacije g. Gordan Marinović, direktor Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost g. Vinko Mladineo, a u svojstvu domaćina i gosta prisutan je bio gradonačelnik Biograda g. Ivan Knez.

Skupština je pored formalnog sadržaja imala svečarski i radni karakter koji je rezultirao određenim zaključcima. Oni su se odnosili na konkretne probleme koje su upravitelji zadruga detektirali tijekom proteklog vremena. Najčešće spominjani problem je vezan za korištenje prostora: šumskog, poljoprivrednog, napuštenih objekata u vlasništvu RH, pomorskog dobra i sl. To je problem koji akumulira ukupno nezadovoljstvo nastalo radom državnih i lokalnih institucija koje su titulari i posjednici takvih prostora. Pokrenuta je inicijativa definiranja uloge zadruga u sustavu zaštite i spašavanje, gdje bi pojedine zadruge mogle biti logistički centri u slučaju akcidentih i nekih drugih katastrofalnih situacija. Ljudski potencijal zadruga, dokazanih vrijednosti u vrijeme rata, vremenu najveće društvene kataklizme, s opremom i materijalnim sredstvima koje posjeduju braniteljske zadruge mogu odgovoriti takvim zahtjevima i stvarnim potrebama koje su evidentne u prostoru i vremenu u kojem živimo.

Svečarski dio skupštine je obuhvatio dodjelu priznanja za ukupni doprinos radu Zajednice i potpori braniteljima, a priznanja u obliku pirigodne zahvale su dodijeljena predsjednici Vlade RH gđi. Jadranki Kosor i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Prigodnim darovima za osobni doprinos radu Zajednice nagrađeni su dr. sc. Jelena Đugum i g. Vinko Mladineo.

Nakon uručenja priznanja uslijedio je obilazak izložbe zadružnih proizvoda prisutnih zadruga koji je organiziran u sklopu festivala izvorne hrane, pića, izvornih suvenira i folklora pod nazivom "Drugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol - Spojimo zeleno i plavo 2010. godine".

Tijekom obilaska izložbe i razgovora s domaćinom, gradonačelnikom grada Biograda, g. Ivanom Knezom dogovoreno je pokretanje inicijative u svezi otvaranja zadružnog dućana u Biogradu, u kojemu bi se tijekom cijele godine mogli tržiti izvrsni autohtoni proizvodi viđeni na zadružnim štandovima.

(Autor teksta: Stipe Efendić, tajnik Zajednice braniteljskih zadruga Dalmacije)

LAST_UPDATED2
 

image005

EU-pokreni-se-post-ref-orig
facebook
Folder-icon1

Anketa

Jeste li zainteresirani za sudjelovanje na edukaciji o zadrugarstvu i zadružnom poduzetništvu?
 
youtube_hsz
You are here  : Naslovna Aktivnosti zadruga i zadružnih saveza Održana godišnja skupština Zajednice braniteljskih zadruga Dalmacije

Tehnička pomoć

U slučaju kakvih grešaka tehničke naravi na stranicama Hrvatskog saveza zadruga, molimo vas da kontaktirate našeg ADMINISTRATORA. Hvala!